Mörkläggningsgardiner i sovrummet

Mörkläggningsgardiner i sovrummet

 

Mörkläggningsgardiner i sovrummet

Ganska omgående när vi flyttade in i huset införskaffade vi oss mörkläggningsgardiner (nu menar jag de vanliga gardinerna och inte plisségardinerna) i sovrummet. Jag är supernöjd med hur de ramar in fönstren, de är ju så snygga! Dock så är de inte alls särskilt smidiga eftersom de väger så mycket och det blir riktigt trögt att dra dem fram och tillbaks på gardin-skenan i taket. Man får verkligen lirka dem dit man vill vilket möjligen beror på att vi har valt fel upphängning, vem vet? Hur som helst så har vi inte orkat ändra denna eftersom vi i så fall hade behövt sy om hela hänget bak på gardinen. Gardinerna hänger dessutom inte tillräckligt tätt mot väggen för att de faktiskt ska mörklägga hela rummet. Funktionellt så har jag egentligen inte varit helt nöjd med dem.

mörkläggningsgardin

Mörkläggningsplisségardiner

Av den anledningen valde vi nu att montera plisségardiner även i sovrummet och jösses vilken skillnad. Det blir verkligen kolsvart här inne när vi har dragit ner plisségardinerna samt stängt dörren. Det är alltså så mörkt att jag inte ens kan se något framför mig, jag måste tända ljuset på mobilen när jag tassar omkring här inne. Äntligen, det är exakt det här jag var ute efter när vi först införskaffade mörkläggningsgardiner. Jag brukar dessutom ha fönstret öppet under natten så att det kommer in luft i rummet. Men när vi hade gardinerna fördragna så kom luften ändå inte in i rummet. Nu kan vi äntligen ha fönstret öppet!

Här inne valde vi färgen “Aska 7614” och det blev verkligen pricken över i:et när det kommer till färgskalan i sovrummet. Wow så snyggt!

mörkläggningsplisségardiner

Vi har beställt plisségardinerna på Visor som jag varmt kan rekommendera när det kommer till funktion, kvalité och design. De ligger dessutom inom en rimlig prisgrupp vilket gör dem oerhört prisvärda.

mörkläggningsgardiner
Mörkläggningsgardiner

Läs hela inlägget här