INSTALLERING

Nedan hittar du svar på vanliga frågor om installation.

Ja! Visor blind är väldigt lätt att installera. Det enda du behöver är en skruvdragare av en enklare modell.
Små skruvar fästs i fönsterbågen och sedan klickas en tunn profil fast som går längs över- och underkanten av fönstret.

Ja! Vi har, i samarbete med Hemfixarna.se, möjlighet att erbjuda installation till fast pris med RUT-avdrag i hela Sverige.

Beställning av installation sker i vårt formulär på Hemfixare.se. Vill du läsa mer om hur du bokar och vad det kostar KLICKA HÄR.
Du kan även klicka på denna länk för att komma direkt till formuläret:
Hemfixarna.se/visorbestallning

Viktigt! Dina plisségardiner måste ha levererats hem till dig innan du bokar din installation.

TYGER

Du kan alltid fråga kundtjänst om tips när du väljer tyg.   

Den största skillnaden är att det täta tyget ger fullständigt insynsskydd. Med ett transperent tyg kan du ana omgivningen utanför ditt fönster, men tack vare pärlemobehandlingen reflekteras ljuset från utsidan.

Illustrations video hittar du här

Det främsta valet för sovrummet är våra mörkläggningsgardiner. Våra mörkläggningsgardiner är ihåliga, det gör att det inte ljuset lyser igenom gardinen där trådarna sitter. 
Observera att ljus kan reflekteras mot kanterna på fönstret, även fast persiennen är 100% ogenomskinlig. 

Vårt svarta tyg är ett väldigt populärt tyg för dem som inte behöver fullständig mörkläggning. 
Mörka tyger är väldigt bra val för sovrummet, men de är även populära i inredningen. 

Såhär kan en svart gardin se ut i ditt sovrum.
Se video

ANVÄNDNING

Visors plisségardiner kan enkelt installeras på följande platser:

Visor plisségardin fungerar jättebra i både fasta- och öppningsbara fönster. Om du är ute efter mörkläggning, välj en mörkläggningsgardin som passar för att säkerställa sömnkvalitén året runt.

Fönsterkarmen behöver endast vara 0,8cm djup för att plisségardinen ska kunna monteras och fungera felfritt.

Har du en lutande eller rundad fönsterkarm? Meddela gärna detta när du blir kontaktad av vår Visor-expert, som bekräftar beställningen.

Visor plisségardin fungerar endast på rektangulära fönster.

Beställ plisségardin för fönster

Beställ mörkläggningsgardin

Visors plisségardiner är en utmärkt produkt för skjutpartier och vikdörrar. De skyddar mot insyn, värme och solljus. Samtidigt bidrar de till en härlig atmosfär på din balkong eller i ditt uterum. Faktum är att Visors plisségardiner är en av de få gardiner som passar i utvalda skjutpartier.

Se till att det är minst 18 mm mellan luckorna när du öppnar/stänger så att gardinen får plats. 

Beställ plisségardin till skjutpartier

 

Pärlemorbehandlingen på utsidan av våra plisségardiner garanterar en svalare balkong. Du får kontakt med en expert från Visor som guidar dig igenom måttagning och hur installationen går till. Vi säkerställer att måtten- och fästanordningen för din balkongmodell är korrekt.

Gardinens profiler är 15mm tjocka och fästs utan åverkan, med våra specialinfästningar.  

Beställ plisségardin till din balkonginglasning

Om din balkong har inglasning från golv till tak rekommenderar vi varmt att du väljer terrassgardiner till din inglasning. Våra terrassgardiner fungerar perfekt när du vill ha en svalare och mer ombonad balkong.

Beställ terrassgardiner här

Terrassgardiner från Visor fungerar perfekt som insysnskydd, vilket ofta är ett stort behov på en inglasad terrass. Pärlemobehandlingen reflekterar bort ljus och bidrar till att det blir svalare i ditt uterum eller på din inglasade terrass.

Innan du beställer terrassgardiner rekommenderar vi att du kontaktar vår kundtjänst, vi hjälper dig med måttagning och installation. Vi tipsar även om passande tyg och profilfärg utefter dina specifika behov.

Visors plisségardiner passar till inglasad terrass, uterum och glastak.

Beställ terrassgardiner

Beställ takgardiner

På andra platser bör lämpligheten alltid verifieras av en Visor expert innan du beställer.

Kontakta oss:

info@visor.fi

UNDERHÅLLSANVISNINGAR

Använd gardinerna regelbundet så plissévecken håller spänsten. Om du inte använder gardinerna på en längre tid, ska du dra in dem till ett tätt knippe i fönstrets övre eller nedre del. Om ett veck blir slappt, kan du återställa spänsten genom att spraya tyget fuktigt, dra ihop gardinen till ett tätt knippe och låta den torka i 24 timmar.

Visor plisségardiner kan rengöras med vatten, med undantag för mörkläggande gardiner. Ta bort synlig smuts så fort som möjligt genom att torka av eller tvätta. Om plissén kräver grundligare rengöring kan du ta loss den och tvätta den. Blötlägg plisségardinen en stund i handvarmt vatten med en liten tillsats av ulltvättmedel. Använd inte bleknings- eller sköljmedel. Skölj väl. Dra ihop gardinen till ett tätt knippe och låt den torka i 24 timmar.